Ga naar inhoud

Lianne22

Members
  • Items

    4.822
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Lianne22

  1. Heb ik juist niet. Brutus zijn onderwol is zo dik dat een gewone borstel er niet goed doorheen komt en die dus juist trekt zegmaar. De furminator harkt alles er gemakkelijk uit zegmaar. Het werkt eigenlijk gewoon als een borstel maar de furmitor snijd alle los zittende haren er veel beter uit. Goh misschien heeft iemand anders een betere uitleg haha.

    Maar ik kan dit niet bij mijn 3 andere konijnen gebruiken die hebben een veel dunnere vacht met veel minder onderwol daar is hij niet geschikt voor. Voor een angora weet ik niet of een furminator geschikt is, geen ervaring mee, maar lijkt me minder praktisch.

  2. Waarschijnlijk hebben jou vlamen net zo'n verschrikkelijk dikke schapen vacht als brutus. Echt niet normaal hoe hij aan het verharen is. Ook totaal niet prettig voor hem. Ik gebruik een furminator om de onderwol als het ware mee uit te dunnen/snijden. Werkt opzich heel goed! Alleen vind brutus dat niet :no:

  3. Ongelukken kunnen gebeuren hoor. Dit heeft niks met jou te maken en had een ander ook kunnen overkomen. Sterker nog ik vind jou juist een super baasje dat je zo snel actie hebt ondernomen!

    Heel veel beterschap voor gijs en ik ben benieuwd hoe het verder met hem gaat.

  4. Jeetje wat een narigheid! Ik lees dit nu pas. Arme Sem en voor jou is dit ook wel heel erg schrikken zeg. Je hebt niet zoveel aan mijn reactie maar ik wil je wel heel veel succes wensen en veel beterschap aan Sem. En idd wat sef zegt, misschien is er iemand in de buurt die even een kijkje kan nemen? Ik had je graag geholpen maar zuidlimburg is aan de andere kant van het land, sorry.

    Nogmaals Sem zet hem op!

  5. Mijn DA adviseerde juist veel beweging, dan loopt het konijn ook regelmatig op de tenen bij het huppelen en worden de hakken ontlast. Als je het konijn opsluit in een klein kooi is er continue druk op de hakken.

    Hier ook, ik heb zelfs horen zeggen dat sore hocks bij volwassen vlamen bij 'sommige fokkers' niet eens meer bijzonder is. Juist omdat ze niet genoeg beweging krijgen. Heel zielig..

  6. Ik zou ook zeggen sore hocks. Vrij extreem geval zelfs

    Idd.. Lijken mij ook (vrijwel zeker) sore hocks en niet meer in een 'begin fase'. Persoonlijk zou ik bij deze fase van sore hocks echt zo snel mogenlijk naar de DA stappen. Je zegt dat je konijn minder eet en weinig meer loopt. Dit lijkt me vrij logisch als hij misschien in pijn is. Je dier heeft idd een behandeling nodig om hier af te komen (antibiotica en misschien pijnstillers? Evt verbinden maar dit zal een goede konijnkundige arts wel weten) maar ik zou niet meer zelf gaan smeren homeopatische middeltjes, evt wanneer de sore hocks bijna genezen zijn, en let wel sore hocks kunnen heel moeizaam genezen dus het is wel zaak dat je er snel bij bent. Succes!

    Ohja het is ook van belang om de oorzaak van sorehocks te achterhalen.(Overgewicht, natte ondergrond, te harde ondergrond, EC, incontinentie) en die oorzaak aan te pakken.

  7. Ik heb dag één alleen handoeken en zo'n operatie achtig kleed van dierenarts in het hok gedaan, maar merkte dat sambal niet ging plassen (en dus niet ging drinken) zonder iets van bodembedekking in de wc, dus ik heb er gewoon weer aubiose (bijna gelijk als vlas) in gedaan. Werkte prima, ik denk dat dat minder prikt dan stro, zeker wanneer gijs ook de keus heeft om op een zachte handoek te zitten

  8. Dat lijkt me verstandig elvje ;), het gaat hier tenslotte om jou konijn en niet om wie hier nu wel of niet gemeen doet..

    2 weken is idd niet vroeg om te koppelen. Wat vervelend dat het na een goed begin toch niet helemaal goed leek te gaan. Maar het kan heus wel weer een klef stel worden hoor! Fijn dat hij de zorg krijgt die hij nodig heeft en veel beterschap, hopelijk zie je woensdag al een goede verbetering.

  9. Hè wat vervelend! Ik hoop dat Luna er snel boven op komt. Heel veel beterschap voor Luna. Hoe het is gebeurt is idd lastig achter te komen, het hoeft idd echt niet met opzet gebeurt te zijn als een ander konijn de oorzaak was, ongelukjes gebeuren.

  10. Ah nee... ik wil dit echt niet lezen eigenlijk, je moet er toch niet aan denken dat je je nijn zo kunt verliezen? Ik word hier erg verdrietig van, jij kunt je nijn helpen, ik kan Muis niet meer helpen... DOE HET DAN!!!!

    Je bent oud en wijs genoeg om je eigen beslissing te maken, vooral wat betreft je dier. Kom op zeg, doe iets!!

    Mee eens. Je bent 19 en je mag niet naar een andere DA? Sorry maar dan ben je zelf verantwoordelijk op die leeftijd, je bent geen kind meer om je daar achter te verschuilen. Ik vind het heel erg dat er zoveel mensen zijn die met ernstige signalen niet naar een da stappen en gewoon maar afwachten tot die keer dat ze toevallig al naar de DA moesten (wat ook goed te laat had kunnen zijn) Sorry, ik hoop dat het goed afloopt.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .