Ga naar inhoud

bunnyempress

Members
  • Items

    2.324
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    73

Alles dat geplaatst werd door bunnyempress

  1. Altijd grappig hoe wij ons als baasjes dan helemaal voorbereiden en plannen maken vanwege overlast… om er vervolgens achter te komen dat het de konijnen niets kan schelen πŸ˜…πŸ€£. Fijn dat het allemaal zo goed is gegaan. πŸ‘
  2. Wij hebben grote konijnen (4,5kg & 3,8kg), dus wij hebben een hondenvariant. Die kan tot 15kg. Voordeel is dat ze er zelf in kunnen lopen, dat scheelt stress met oppakken. Bij de meeste varianten kan je het deksel eraf halen, zodat je ze bij de dierenarts ze er ook niet uit hoeft te lokken. Bovendien kun je het deksel dan ook aanbieden als schuilplek als je met 2 konijnen gaat en de ene nogal angstig is aangelegd. Vaak zijn ze dus wel glad als bodem, dus handig is om er of een handdoek of bijv. een hennepmat in te leggen, naast hooi, zodat ze niet uitglijden. Dat model, met deurtje van voren en bestaande uit 2 delen (deksel/bodem) heb je van verschillende merken en formaten, afhankelijk van wat je nodig hebt qua grote/zwaarte.
  3. Het kan dat ze knorren uit opwinding omdat ze wat lekkers krijgen. Dat is best normaal rond het voeren van brok of groenvoer. Let wel goed op of ze het andere konijn ook het eten gunnen. Soms gaat knorren over in jagen en/of ander territoriaal gedrag. Dat is echter zelden, maar goed om toch te weten.
  4. Amersfoort staan er 3. Beeztees cat cubes: 2x sleep en 1x Dinner. Is inclusief 1 kussentje en exclusief kattenvoerbakjes die er oorspronkelijk bij zaten. prijs van €50 is voor de set van 3. Los van elkaar voor €20 per cube. vanaf vandaag. Spatie ertussen. Dus cat cubes, anders zie je hem niet
  5. @Lienappelsien Lodewijk zit op een onderhoudsdosering dus wij hebben altijd wel een fles in huis. Maar onze dierenarts doet niet moeilijk met voorschrijven voor de EHBO doos. Zeker niet als je konijn het al eerder heeft gehad. Ze noteren dan gewoon EHBO in het dossier, want ze vragen altijd voor welk dier de medicatie is. Ciseral had ik geloof ik bij de dierenwinkel gekocht.
  6. Thx @Kolino Dat waardeer ik zeer. Meneer Lodewijk is hier zijn eigen idiote zelf. Mijn man riep dus ook al gelijk: oh, maar dan hoef ik geen medicatie meer te geven. Ik herinnerde me nog heel goed hoe jij sprak over afbouwen, dus ik zei tegen hem: jammer, maar helaas, die booster shot van vannacht raakt straks weg, die ochtend medicatie ook, dus dat wordt vanavond konijn-worstelen πŸ˜›
  7. Scarlett heeft coupe Paardebloem zegt mijn man... alles pluist en wuift aan losse haren. We borstelen haar 2x per dag en het houdt maar niet op. Vanwege al die warme dagen lijkt het erop alsof ze eindelijk alles loslaat. Helaas kreeg Lodewijk, haar lik slaaf, teveel haar binnen. Dit is al de derde keer dat hij in de rui periode een verstopping krijgt. Vorige 2x opgelost met geduld, peterselie, andijvie en massage. Alleen ging het deze keer niet goed. Gebeld en ciseral toegedient na overleg. Ging beter, maar niet goed genoeg en het was inmiddels 22.30, ik wilde de nacht niet in met een konijn wat nauwelijks eet, al was hij levendig, dus spoedconsult en nood protocol. Meneer was zo gestresst dat hij geen ondertemp maar boventemp had. Darmen borrelden wel, maar niet voldoende en ze kon voelen dat hij vol zat met keutels. Naar huis met Primperan erbij, liefst 4x daags toedienen. Mijn man die avond al gedaan en dan vanochtend ook. Komt meneer al gewoon voor zijn brokjes. OK, dan, gaan we rustig afbouwen, met 2x daags do/vr, en dan za/zo kijken of we 1x daags genoeg hebben. Ben blij dat alles weer goed is, maar wel stressvol. Vooral omdat ik niet mee kon. Ik denk dat hij al die geluiden van de afgelopen tijd en nieuwe geurtjes ook gewoon niet zo ok vond. Eigen DA gaf aan dat ze nu goede resultaten behalen met Lax-A-Malt, omdat ze nu zoveel konijnen zien deze zomer met verstoppingen vanwege de rui. Waar lijnzaad e.d. niet voldoende werkt. Het is voor katten en konijnen. Ze zijn pas begonnen, dus hebben niet heel veel vergelijkingsmateriaal, maar ik ben benieuwd. Vind het fijn dat ik iets preventiefs kan doen. Ik maak me zorgen nu het vaker voorkomt, al is het telkens een hele lichte variant. Ik vroeg me af of iemand het kende?
  8. Ik heb het nog nooit gezien bij een opvang in de buurt hier, maar dan nog zou ik het liever niet doen. Al die konijnen tegelijkertijd bij elkaar en die drukte. Die angsthaas van ons gaat dan helemaal los. Ik had trouwens mijn mond moeten houden over die dierenarts kosten, want gisteren had ik dus een spoedconsult aan mijn broek voor Lodewijk. Ach, hij is het het wel waard.
  9. Ik denk dat de aanschaf kosten nu vanwege de dierenarts kosten echt wel veel hoger liggen. Scarlett's castratie kostte vorig jaar iets van €350. Dan heb ik verder nog niet het asiel betaald, de ren gekocht e.d. Maandelijkse kosten ligt bij ons lager, maar goed, wij hebben €10 per maand aan een kruiden hooibaal, als ik uit de dierenwinkel hooi zou moeten kopen dan zou dat een veelvoud zijn. Ik koop hun brok (science selective) in als het rond de €3,20-€3,50 per kilo ligt. En ik verbouw zelf groenten/planten voor hen en scoor regelmatig groenvoer gratis. Bodembedekking gaat lastiger worden, want onze goedkope zaak is overgenomen door Pets Place. Doordat mijn man elke dag de bakken verschoont en wij hout of strokorrels gebruiken valt het mee. Ik denk dus dat wij eerder uitkomen rond de €20-€25 per konijn, ondanks dat zij dus 350 gram groenvoer krijgen en 100 gram brokvoer. Dierenarts kosten zijn super variabel, maar ik zie niet in hoe je het lukt met €50 per jaar. Hier krijg ik daar geen vaccinatie voor en dat vind ik toch wel standaard. Gelukkig hebben we een goedkopere optie gevonden voor de Metacam voor Lodewijk. Denk dat wij standaard aan de €500 zitten voor 2 konijnen, €150 voor de vaccinaties, €110 voor de pijnstilling per jaar, en dan €250 voor de jaarlijkse foto voor Lodewijk. Als ik Lodewijk niet meetel, dan zit ik dus aan €75 per jaar voor Scarlett, maar samen dus wel rond de €500.
  10. Fijn dat het beter gaat. ❀️. Ik noem dat soort konijnen-streken altijd diagnose wilde haar. Zo van: Lodewijk had weer een wilde haar - opeens rende hij zo hard dat hij tegen de deur op knalde. Lodewijk had weer een wilde haar - opeens dook hij ergens onder en zette zichzelf vast 😐. Scarlett had opeens een wilde haar - ze besloot in het hek te springen. Opeens niet eten, opeens wel eten, opeens wel weet ik niet wat. Hoop altijd dat ze die wilde haren lekker kwijt raken.
  11. Ik geloof best dat Leeuw snapt wat goed voor hem is. Zeker omdat hij ook heel relaxt is met het schoonmaken en borstelen. ik denk alleen wel dat het ligt aan hoe slim je konijn is. Ik merk met Scarlett echt 100% dat ze slim is Ze herkent de kontjes check al maanden, dus hup, staartje omhoog, kan ik er beter bij. Ze heeft af en toe van die slaapkorreltjes bij haar oog, die mag je altijd weghalen, want ja, dat helpt haar, dus prima. Pootjes schoonmaken toen met die vogelstront? Helemaal ok, prima te doen. Lodewijk daarintegen is een halve gare en raakt overal nog steeds van in paniek. Maar goed, hij beet zelfs de dierenarts, die nog nooit door een konijn was gebeten en ze behandeld ook wilde en halfwilde konijnen. Ze zei het ook zo enorm verbaasd dat we allemaal moesten lachen. Angsthaas is het en zodra er paniek is, dan is het gewoon wegrennen en/of bijten. Om vervolgens weer terug te komen omdat er eten is πŸ˜… , halve gare dat hij is, zodat je weer opnieuw mogelijkheid hebt om hem te behandelen. Enige reden dat hij een DrugsBunny is, is omdat hij die medicatie zo lekker zoet vindt.
  12. Wat dacht je van: "Veelgemaakte fouten". We zien toch wel heel vaak op het forum dat mensen zeggen dat er geen haakjes kunnen zijn, want er is met een kijkertje gecheckt, maar dan kan je de achterste kiezen natuurlijk niet zien. Dus dat er dan echt een foto moet worden gemaakt. Verder zag ik ook vaak dat het heel wisselende is wanneer konijnen na bepaalde ingrepen weer gaan eten. De ene heeft vrij snel na een gebitsbehandeling alles weer in het bekkie, de ander is wel een paar dagen nog wat selectief aan het eten en dan kan dat best zorgwekkend zijn. Zeker als je konijn opeens bepaald dingen die ze normaal heel lekker vinden niet meer willen eten. Dat je dan niet gelijk alles weg moet gaan gooien, maar dat het de moeite loont om het een paar dagen later weer aan te bieden. Zodat je niet al je biks weggooit πŸ˜› Gelukkig 0,0 ervaring met gebitsproblemen.
  13. Fijn dat het weer goed gaat met Harold. Pittig hoor, als ze ouder worden en het zo sluimert. Ik ben ook nog elke dag bezig met wat takken snoeien van de wilg. Hier gaan ze er ook helemaal wild op πŸ˜› En dan hadden ook nog van de wilgenvereniging. Het is alsof alles nu opeens extreem wil groeien. Nou ja, ik vind die 20-25 graden ook wel lekker moet ikt oegeven.
  14. Scarlett Goudlokje en de 3 Beertjes - of waarom we nu 3 wilgenbruggen hebben, zodat ze kan kiezen waar ze wil slapen Ik vind het altijd zo sneu dat Scarlett net niet in de wilgenbrug past - zeker als ze uitgebreid ligt. Laatst waren we bij een groot winkelcentrum en mijn man wilde even langs de dierenwinkel daar, dus toen ik een grotere maat zag, dacht ik: die neem ik mee. Lodewijk ligt er nooit onder, maar hij vindt het wel heel leuk om er aan te knagen Γ©n om er door heen te rennen. Ondanks herhaaldelijk kinnen, is het toch Scarlett's brug. De nieuwe dus ook. Nu had mijn man ze precies in een rijtje neer gezet - waar ik enorm om moest lachen. Ik zei: het is nu net het sprookje van Goudlokje en de drie beertjes. Drie opvolgende maten bruggen 🀣. Nog hilarischer was het, toen ze op een dag dus besloot om zowel brug 2 als brug 3 te gebruiken. In de kleinste ligt ze bijna nooit. Ik zet ze dus op verschillende plekken neer, zodat er op verschillende tijdstippen schaduw is voor haar of een lekkere ligplek. Alleen als mijn man dus gaat schoonmaken heeft hij de neiging om ze zo neer te zetten - op een rijtje, zodat hij makkelijk overal bij kan. Helaas is de nieuwe grotere ook nog niet groot genoeg. Mijn man er nu twee elkaar gezet, maar dat is lastig, want dan kan ik haar er niet meer in zien liggen op de camera πŸ˜› Er steekt dan immers niets meer uit πŸ˜› Ja, ok, deze is de leukste nu hoor, maar, hij is alsnog te kort voor me. πŸ™ƒ. Kan ik je wel aanstaren en zien of je toevallig nog met iets anders lekkers komt. Filmpjes van onder de bruggen liggen: Filmpje 1 - Lekker floppen onder de oude brug Filmpje 2 - Nu dan maar even de nieuwe brug proberen (je ziet net dat staartje nog heen en weer gaan). Dat was dus op dezelfde dag, een paar uurtjes verschil, eerst slapen onder de ene brug en toen onder de andere. 🀣.
  15. Verdrietig dat het zo snel achteruit is gegaan tijdens de behandeling. Heel veel Sterkte.
  16. Vanochtend tegen mijn man: "Schat, er zit een bug in ons camera systeem". Hij was net wakker en not amused. Gisteren was er op het werk wat kapot gegaan (natuurlijk rond 16.00) en die storing was nog niet opgelost. Dus daar moet hij dus vanochtend mee aan de slag. En hij heeft maar beperkt tijd, want we moeten nog langs een afspraak om 12.00. Hij: Ugh 😐 Ik: ik stuur je ff bug report πŸ˜‚ Hij: 🀣 Ok, dat is wel een goeie. Deze bug is vanzelf opgelost trouwens πŸ˜‰ Hij vloog later weer goed weg. Maar hij had kennelijk ff een tussenstop nodig.
  17. Jammer dat het toch duidelijk is dat ze pijn heeft, maar wel goed dat je het hebt gecontroleerd. Ik duim dat een foto niet nodig is, maar het klinkt alsof ze wel weer goed is aangesterkt, dus dan zou een foto geen groot probleem moeten zijn.
  18. Waarom je beter moet opruimen - oftewel waarom ik 2 Krat Konijnen had Wij krijgen best wel veel snoeiafval van mijn moeder - dat moet dan per se op de juiste datum worden gesnoeid, zodat de konijnen er van kunnen genieten. Meestal gaat een gedeelte de koelkast in, zodat het ver blijft en een gedeelte laat ik meestal drogen. Soms krijgen ze dat een paar dagen later, soms gaat het in de luchtdichte ton voor de herfst/winter maanden. Veel van het snoeiafval zit in een krat, al doet mijn moeder het ook weleens in een papieren zak. Ligt er een beetje aan wat handig is.Nou had mijn man het krat op de grond gezet en ik had zoiets van, ach, d'r zit nog een klein beetje in, dat haal ik er de andere dag wel uit. Nou is het natuurlijk zo, dat Scarlett een neusje heeft voor alles wat nog eetbaar is, dus toen ze naar binnen gesneakt was, sprong ze er met een mooi boogje in en vond ik haar zo: Kijk.. d'r zitten hier nog blaadjes in... blaadjes! Yummy! πŸ˜‹ Mijn man lachen en gelijk filmen. Je ziet Lodewijk ook enigszins verstoort langslopen, want tja, uhm, kennelijk was er geen plek voor hem erbij of had hij niet zo door dat er nog wat lag. Je moet hem vaak echt met de hand voeren, anders is hij kwijt waar het eten ligt. Die grapjas. Of hij is afgeleid en wil liever door het hele huis heen dollen. Nadat Scarlett er zo'n beetje klaar mee was (tas netjes gehouden - geen hapjes uit), besloot Lodewijk dat er kennelijk toch wat was, dus toen kreeg ik dit: Hoi... ik hoorde dat het leuk was om een Krat Konijn te zijn en te kijken of er nog wat te snaaien valt. Dus toen heb ik hem ook maar even gefilmd. Moraal van het verhaal: als ik ze snel het huis uit zou willen hebben, kan ik ze altijd nog 1 voor 1 in het krat laten springen ipv roepen "Buitenkonijnen" en dan zien hoe ze naar buiten rennen achter mij aan in de hoop dat ze nog wat lekkers krijgen.
  19. Wees blij dat het nog niet is misgegaan. 🫣 Ik ben dus wel in mijn πŸ‘ gebeten door Lodewijk. Hij stond achter me (niet gezien), terwijl ik een middellange rok aanhad, ik controleer de waterbak, dacht dat er iets in zat ofzo, dus ik ga door mijn hurken om ff te checken of het een stukje hooi is of een vlieg ofzo. Konijn dat opeens niets meer ziet, want mijn rok valt over de grond en dus in paniek raakt. Wat doet die angst haas... *Hap* Nou, ik was niet blij en stond gauw weer rechtop. Vervolgens 's avonds aan mijn man vragen of hij ff kon kijken, want het deed nog fiks zeer. Blauwe plek, maar gelukkig niet door de huid heen. Nu zeg ik elke keer tegen Lodewijk dat hij geen pervert moet zijn en weg moet blijven als ik een rok of jurk aanheb πŸ˜› Soms kruipt hij er toch nog wel onder, maar dan blijf ik dus mooi staan πŸ˜›
  20. Klinkt alsof ze in de puberteit zijn gekomen en dus nu de karakterontwikkeling doormaken waardoor ze niet meer samen kunnen. Dat is heel verdrietig, maar daar is helaas geen oplossing voor. Ze krijgen nu een sterke eigen wil en je kunt ze helaas dit niet afleren. Je leest meer hier: https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnen-vechten-her-koppelen-van-konijnen
  21. Als er hier iets is gebeurd is het altijd: LODEWIJK. Dan gaan we nog moeite doen om het terug te kijken op de camera en dan is het... LODEWIJK. Je zou zeggen: wij hebben 1 stout konijn en 1 braaf konijn, maar we hebben eigenlijk 1 stout konijn en 1 sluw konijn. Scarlett flikt ook weleens stoute dingen, maar dan zonder camera toezicht πŸ˜‰ Lekker binnen of zo snel dat het niet zichtbaar is.
  22. Hier weigeren ze weer langs, op of bij de icepod te gaan liggen. Liever lekker tegen elkaar aan in de schaduw. Ok dan. 🫣 Heb ze wel weer extra vaak kleine beetjes groenvoer gegeven, maar alles is verder ok.
  23. Heel veel sterkte met het verlies van je ram! Ik weet niet waar je wil gaan koppelen, maar bij sommige opvangen is er een wachtlijst, dus alvast even bellen voor een plekje kan best heel handig zijn. Ook zetten sommige mensen een knuffel (zonder harde oogjes e.d., een baby knuffel voor de veiligheid) bij hun rouwende konijn. Dat kan veel helpen, als ze zich echt eenzaam voelen. Al heb je ook konijnen die ze uit frustratie stukbijten.
  24. Mijn man over de camera's: Bedraad vs draadloos Veiligste is bedraad, wel natuurlijk goed wegwerken voor de konijnen, bijv. met een kabelgoot of zo'n kabelbeschermer (kan je flexibel kopen bij de IKEA voor goedkoop). Nachtzicht Je hebt 2 soorten: zwart/wit met nachtzicht, maar je hebt ook kleur geven 's nachts. Dat is wel beter, maar wel duurder natuurlijk. Megapixels Wij hebben nu 2, en die filmpjes heb je gezien. Ik vind het te weinig, dus wij willen wel omhoog. Je kan ze wel goed zien, maar als ze bewegen is het wel lastiger. En ik weet niet hoe hij kip zou pakken. Wij hebben ook grotere konijnen. Dus ik zou minimaal 4-6 aanraden. Bewegingssensor Als je de hele stream na wil kijken, dan maakt het niet zoveel uit, maar zelf vind ik het dus wel handiger, omdat je gelijk kan zien over een dag heen wanneer er iets is gebeurd. Daarom zie ik snel wanneer er is gerend of wanneer een deur open ging of wanneer ze hebben lopen springen. Verder is er geen bepaald merk of iets wat hij zou aanraden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .