Ga naar inhoud

bunnyempress

Members
  • Items

    2.623
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    78

3 Volgers

Profiel informatie

  • Geslacht
    Vrouw
  • Namen van de konijnen:
    Scarlett & Lodewijk
  • Huisdieren
    Konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

bunnyempress's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

  1. Oh, en mijn meisje, Scarlett is dus super sneaky tante, want dan geeft ze Lodewijk 1 lik op zijn kop... en dan denkt hij: "Ja, eindelijk ikke ook!" en dan gaat ze dus daarna keihard eisen dat hij haar likt, door haar kop onder hem te blijven duwen totdat hij toegeeft (vaak al binnen 20 seconden). Dus het lijkt net alsof Lodewijk wint, maar hij krijgt 1 lik en zij wordt 10 mins gewassen. Andersom wil Lodewijk ook heel vaak dat ze hem likt, dus hij flopt regelmatig voor haar pootjes, in de hoop dat hij een likje opvangt als zij dus haar voorpootjes aan het wassen is. Als ze dan mis-likt, dan likt ze hem 😂
  2. Dit is idd voor mij gewoon normale rangorde uitzoeken nog even. Begin: zoemen en proberen te rijden. Muffel staat op, die denkt, uh nee, dit gaan we niet doen. Zij loopt weg, hij rent haar voorbij, beetje heen en weer. Dan staan ze 'kop aan kop' (dominantiestrijd) Muffel knalt haar hele kop onder Alwin, die gaat er even van tussen, hij probeert haar van de andere kant te benaderen, en Muffel duwt weer haar kop eronder, maar Alwin ligt ook laag, dat zie je als Muffel keert, zij gaat verder achter hem aan, hij gaat er vandoor, nu heb je weer kop/kop, al is Muffel zo groot dat ze meer richting zijn kont alweer zit, dus met haar naar beneden gaan, duwt ze hem zo whoopla, de lucht in (en jij zegt: "ze is er klaar mee"), ze eindigen weer kop aan kop. Er is hier geen aggressie of wat dan ook. Maar ze eindigen zonder dat er gelikt is, dus er is geen 'winnaar'. Vandaar dat ik verwacht dat ze dit heus nog wel een flink aantal keren gaan herhalen. Tussendoor kunnen ze ook gewoon klef doen (want ze zijn ontspannen met elkaar). Zelfs als ze goed gekoppeld zijn, zie je dat kop aan kop, weleens, maar uiteindelijk wint er dan 1tje echt 90% van de tijd, en die is dan de dominante.
  3. Heel lief dat je wat voor je voedster wil betekenen. Er is geen garantie dat ze aan je ram gekoppeld kan worden. Wat heb je gezien tijdens de koppel pogingen? Als het echt tot geweld komt (bijtwonden) is de kans dat die twee ooit samen kunnen echt minimaal. Jagen e.d. kan er heftig uit zien, maar afhankelijk van hoe het verder gaat, kan het mogelijk wel. Meer informatie over herkoppelen: https://www.bunnybunch.nl/konijnen-vechten-her-koppelen-van-konijnen/ Verder zijn echt twee verschillende dingen: hoe een konijn reageert op mensen en hoe een konijn reageert op andere konijnen. Sommige konijnen zijn kijk-konijnen en laten zich nooit aanraken door mensen. Die zijn enorm schuw of raken angstig en gaan dan bijten/grommen. Deze konijnen kunnen zich alsnog prima laten koppelen aan andere konijnen. Het is mogelijk dat ze zelfs minder schuw/angstig worden, omdat het maatje zich laat aaien en het andere konijn dan denkt: 'oh, kennelijk is dit wel ok'. Konijnen die moeilijk koppelbaar zijn aan andere konijnen, dat kan ook, maar dan is het vaak dat ze heel territoriaal of dominant zijn (veel eisen om gewassen te worden, eten/drinken toeëigenen en een mogelijk maatje niet toestaan om te eten/drinken etc.) Daarnaast kan het voorkomen dat ze moeite hebben met konijnentaal begrijpen en dat ze onvoorspelbaar reageren, waardoor een band niet goed tot stand komt. Een chronische ziekte kan ook roet in het eten gooien en zorgen dat een band instabiel blijft, omdat het konijn het ene moment dominant is en het andere moment niet. Als je haar tammer zou willen maken, dan is eigenlijk juist een gekoppeld konijn vaak makkelijker te benaderen dan ze zo los houden van elkaar. Goed gekoppelde konijnen zijn rustiger en zelfverzekerder dan ongekoppelde konijnen. Het kan zijn dat het aanvallen uit angst komt, maar het kan ook zijn dat deze voedster erg hormonaal is. Is ze gecastreerd? Hoe oud is ze? En hoe oud is je ram?
  4. Nou ik vind het zelf al niet zo leuk als ze jagen. Al is het bij Lodewijk echt enthousiasme, want na het jagen gaat die idioot Scarlett likken, dus hoe bedoel je gemengde signalen. Een week of zo geleden vond ik veel haar in de ren, dus ik had gelijk ook zoiets van, oh jee, terwijl mijn stel super super klef is. Vervolgens op de camera gezien dat Lodewijk er bij wil, Scarlett lekker zit en gewoon niet beweegt... ze is aan het verharen, dus wel makkelijk dat hij in de ondervacht van de kont beet kennelijk. Zij voelde niets, er kwamen 3 grote plukken haren uit en hij droop af. Maar dat moet je dan maar net kunnen terug zien. Ze kunnen ook samen in de reismand voor een paar uur als ze ziek zijn én uren in een bak van 50x80cm liggen, want waarom zou je de rest van de bak gebruiken, als je ook samen in de toiletbak kan chillen. 🙃 En toch slaat de schrik mij om het hart als ik plukken haar vind. Vechtende konijnen is gewoon 0,0 leuk en je hebt al zo'n voorgeschiedenis. Ik vind het echt wel makkelijk praten van een opvang dan om zonder iets gezien te hebben te zeggen: 'nou, ze hadden gewoon nog wel samen kunnen blijven'. Zij zijn op dat moment niet verantwoordelijk, jij bent dat. Je doet je best als baasje, meer kan je echt niet doen. Ik duim gewoon dat ze weer lekker klef zitten en dat straks misschien duidelijk is waar het drinkprobleem vandaan komt. Mogelijk broeit er toch ergens iets waar ze op reageren. Of is Borrit gewoon heel territoriaal.
  5. Begint met een K, zit een R in en het is eng.
  6. Ik heb weer video beelden van Scarlett die stoïcijns zit en nergens op reageerde. En Lodewijk die paniekerig doet. Soms naar haar rennen. Andere keer naar 3 verschillende plekken en dan dus uiteindelijk in het hok eindigen. Zo sneu dat hij het niet chill vindt. Ze hebben hier weer binnen gezeten in een heel klein hok. Om dan vervolgens met zijn tweetjes alleen in de toilet bak te gaan zitten en de rest dus helemaal niet gebruiken 😣. Heel lief. Ik weer met open deur op de bank met een dekentje. En dan regelmatig natte groenten geven. Want er staat dus wel water, maar Scarlett gaat wel drinken, maar Lodewijk blijft 99% van de tijd in de toiletbak liggen. Omdat ze zo mak deden heb ik gelijk ze helemaal geborsteld inc. de staarten. Alle ondervacht van Scarlett die nat was geweest en die nog verhaart netjes uit geborsteld. Staartjes heel voorzichtig kleine klitjes/viezigheid uit gehaald. Was wel echt rare jaarwisseling, want mijn man was boven met de baby (te koud). Heel even kusje geven en dat was het dan. Zelf dan tot 2.00 wakker blijven en de ren goed schoonmaken en daarna de konijnen pas weer naar buiten.
  7. Jaar begon goed 😊. Regende best hard. Ik: Lodewijk Lodewijk komt uit het hok rennen naar de deur. Scarlett blijft braaf buiten op de boomstronk zitten. Ik geef hem in 20 seconden zijn medicatie. Ik gloei van trots over mijn wel opgevoede konijnen ! Ik hoef niet de regen in. 🥰 🤩 10 seconden later: Nee, rood *prehistorisch pimpelmeesje*, blijf buiten, je bent een buiten konijn. BUITEN! Niet inbreken. Kop naar buiten duwen, kont omdraaien. Gauw deur dicht. Toch maar mooi een halve minuut een goed opgevoed konijn gehad 🥳😓
  8. Provincie: Zuid-Holland Plaats: Delft Naam praktijk: Dierenkliniek Animalis Dierenarts: Drs. A.G.E. de Jong Website: https://dierenkliniekanimalis.nl/ Angelina is een dierenarts met jarenlange ervaringen met konijnen. Volgens mij al 25+, misschien wel 30. Ze heeft altijd heel veel hart en zorg voor ze. Ze doet ook al het werk voor het konijnenasiel in de buurt. Super blij dat er plek was in de praktijk voor onze konijnen. Helaas hebben ze geen spoedhulp, maar wel contacten met een aantal klinieken in de buurt. Als je daar geweest bent, weten ze gelijk alle gegevens, dus dat helpt. Ze heeft ook een protocol geschreven voor niet-etende konijnen wat je mee kan nemen als je eens bij een niet konijn-kundige arts zit tijdens een spoedsituatie.
  9. Tjonge, ik heb spijt dat ik het filmpje heb gezien. Wat een naar gezicht. Ik had denk ik al bij de spoed dierenarts gestaan. Poei! Het is natuurlijk niet jouw konijn, dus ik snap dat het moeilijk is. ik hoop dat het baasje snel actie onderneemt.
  10. Wat heerlijk dat ze zo klef zijn. ❤️ Ik vind het altijd wel wat hebben, zo'n verschli in grootte, maar de onze zijn bijna even groot nu. Ik zei tegen mijn man dat ik een foto van hen op een T-shirt wil en dan de tekst: "i love big buns and i cannot lie" 😂 Maar met een losse foto zie je nooit hoe groot ze zijn natuurlijk...
  11. Je kan ook proberen met baby-billendoekjes. Er zijn ook speciale huisdierendoekjes, maar die zijn haast nergens te vinden. Wel die van 0% alcohol/zonder toevoegingen, die bijna alleen water zijn. Dan pak je de haartjes zachtjes tussen het doekje en dan wrijf je heen en weer. Maar ik ben wel verbaasd over de combi buitenren en langharig konijn. Ik dacht dat die eigenlijk alleen binnen mochten, vanwege klitten, vuil e.d. En vele langharige konijnen hebben ook geen vacht dik genoeg voor onze winters had ik begrepen. Misschien is hij een mix dat het wel kan?
  12. Ben net moeder geworden... ik blijf ver van fb. Staat ook vol met wat mensen wel/niet vinden van echt alles, maar dan ook alles, van de opvoeding. En allemaal 100% overtuigd van hun eigen gelijk. En als je het anders doet, dan traumatiseer je je kind, wil je het niet het beste voor hem/haar of ben je ontaard als moeder. OK dan. Net als bij kinderen, ben ik er van overtuigd dat er globaal wel dingen zijn die bij veel konijnen werken, maar dat het toch altijd maatwerk is. Het ene konijn kan veel hebben, het andere konijn is gevoeliger. De ene is een makkelijkere hooieter dan de andere. De ene eet graag zoet, de ander heeft weer andere voorkeuren. Als het konijn goed gezond is, mooie vacht heeft, lekker de ruimte etc., dan denk ik dat het ze een goed leven hebben. Misschien komt het ook omdat ons oude konijn, Pluis, echt niet de beste voeding heeft gehad, maar wel heel veel aandacht, liefde en een complete tuin om in te rennen en ruim 8 jaar is geworden. We wisten allemaal niet meer precies wanneer hij nu was gekomen bij ons (vanaf baby-konijn hebben we hem geadopteerd), dus we hebben 8+ besloten met z'n allen. Maar volgens mij was hij wel al 10.
  13. Yup, dat blijft ook na castratie. Vrouwtjes doen het ook op mannetjes. Zal de komende paar weken wel zichtbaar blijven, want ze zijn nog even aan het aftasten wie de baas is. Als dat 100% duidelijk is, zie je het nog weleens voorkomen, maar weinig. Als ze net samen zijn als koppel zie je het soms wel meerdere keren per dag. Ze is vast super blij met haar maatje en heel fijn dat ze ook blij is om weer thuis te zijn. ❤️
  14. Heb je weegbree, dat wil ook weleens helpen met eetlust opwekken. Timothy hooi, hooi met kruiden gemengd of hooibrokken of loops of knaaghout?
  15. Helaas moet ik je teleurstellen. Veel fokkers geven jonge konijnen mee, vaak broertje/zusjes, met de woorden dat ze 'goed samen kunnen'. Dat is niet waar. Als ze baby zijn, dan kunnen ze met heel veel samen, maar als ze dan dus in de puberteit komen, dan is het vaak vechten geblazen. Zelfs als je ze gecastreerd hebt (en ik hoop van wel, want anders heb je straks dus een nestje). Konijnen kunnen elkaar ernstig verwonden en zelfs doodbijten, als ze een dominatie gevecht hebben. Dat is niet 'om het vrouwtje', maar om hun territorium en plek. Konijnen kiezen het liefst hun eigen partner en zijn het meest stabiels in een koppel van 2 konijnen -> man/vrouw, waarbij het mannetje gecastreerd moet zijn (anders blijft hij rijden op het vrouwtje) en het vrouwtje het liefst ook (vanwege gezondheidsredenen, veel vrouwelijke konijnen krijgen baarmoederkanker, wel tot 90% van de ongecastreerde vrouwtjes van een jaar of 5). Je hebt nu dus 2 grote problemen: Je hebt een drietal, en die zijn heel vaak niet stabiel te krijgen Je hebt konijnen die elkaar niet hebben uitgekozen als (jong) volwassenen en dus mogelijk niet samen kunnen. Wat is het advies: Konijnen uit elkaar halen als ze elkaar ernstig hebben verwond (bijtwonden, bloed, rollend over de grond), want dat komt echt niet goed Konijnen laten koppelen door een expert in de hoop dat je het drietal kan behouden (kans is klein) Konijnen uit elkaar halen en proberen een tweetal te behouden. Meer informatie vindt je hier: https://www.bunnybunch.nl/konijnen-vechten-her-koppelen-van-konijnen/
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .