Ga naar inhoud

Blackadder

Members
  • Items

    24
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Blackadder's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

  1. Schijnzwangerschap is in inderdaad door jou en anderen al aangehaald. Dat en/of de rangorde bepalen. Ze zitten inderdaad in de buitenren waar de voedster het afgelopen 1,5 jaar heeft verbleven. We hebben inderdaad meerdere eetplekken voorzien waar hooi beschikbaar is. De groenten kappen we gewoon uit op het verharde gedeelte. De brokjes eten ze nog wel samen uit één kom. Vandaag is wel de eerste keer sinds de koppeling dat we territoriaal gedrag t.a.v. het eten zien van de voedster. We kunnen ze eventueel wel terug op 4m2 zetten als het nodig zou zijn.
  2. Vandaag hebben we tweemaal gezien dat onze voedster achter de rammelaar aan zat. Ook een beetje vlindergedrag. Gelukkig is het daarbij gebleven. Toen ik deze namiddag wat hooi ging bijvullen zag ik onze voedster ook weer even uithalen met een sissend/knorrend geluid erbij. Ik vermoed dat dit opnieuw hormonaal gedrag van onze voedster is?
  3. Bedankt voor je antwoord. Ze heeft momenteel nog 8m2 zand over om te graven. Ze heeft dus nog wel wat opties 😄 We spelen ook met het idee om nog ergens een schelp met zand te plaatsen. Maar wilden nog even wachten om geen al te grote veranderingen te maken. Je idee van knaaghout is een goede tip. Ik zal komend weekend eens op zoek gaan.
  4. Vanmorgen was onze voedster opnieuw aan het graven, maar dan op een andere plaats in de konijnenren. De rammelaar neemt geen deel aan de graafwerken. De rammelaar kwam even snuffelen op de plaats waar ze aan het graven was, en ze reageerde weer agressief naar hem toe waarna hij weer weg hopte. Ik heb de tunnel opnieuw dichtgegooid, en de nieuwe plek afgedekt met wat tuintegels. Daarmee lijkt ze weer terug gekalmeerd te zijn. De afgelopen week heeft ze niet gegraven sinds het laatste incident, en alles ging prima tussen hun twee. We vragen ons nu wel opnieuw af of we niet alles moeten bedekken voor een tijdje? Maar dat betekent dan weer wel een grote verandering. Alvast bedankt voor de feedback.
  5. Prima. Bedankt voor de feedback. Dan kan ik ze vannacht wat beschutting geven. 😄 Ze voorspellen hier wel wat regen en rukwinden voor morgenochtend.
  6. We gaan het zeker zo laten dan, en goed blijven opvolgen hoe het gaat. Bedankt om je inzichten te delen. Voor de konijnenren hebben we enkele losse panelen die we bij hevige regen/wind tegen de buitenkant van de ren plaatsen om meer beschutting te voorzien. Is dit iets dat ook onder veranderingen zou vallen voor hen?
  7. We zijn nu een week verder en (voorlopig) gaat het nog goed. Ze eten steeds samen en ze zoeken mekaar vaak op. We hopen dat het zo verder goed blijft gaan. Door onze ingreep om een 1m2 dicht te gooien en te bedekken met tuintegels hebben we blijkbaar een oorzaak weggenomen. We vragen ons enkel af of het nog aangewezen zou zijn om de gehele oppervlakte te bedekken (bv. tuintegels of een zeil met wat speelzand op)? Of enkel tenzij er terug conflict zou onstaan? Alvast bedankt. 🙏
  8. Goed om te horen dat het nog goed verloopt. Hoe lang zouden ze op de neutrale plaats moeten blijven? Is dat een grote ruimte, of toch eerder kleiner vergeleken met de plak waar ze anders zouden verblijven?
  9. Ik ben niet helemaal zeker wat de dierenarts precies heeft gedaan. Ik ben er altijd vanuit gegaan dat hij alles heeft weggenomen. We zagen dat claim gedrag vooral op het moment dat de rammelaar naar haar pas gegraven tunnels begon te bewegen. Bij de vorige mislukte koppeling was ze wel territoriaal over haar eten, maar dat zien we nu hoegenaamd niet. Ze eten volgens ons goed samen. Het kan natuurlijk zijn dat het wegjagen wel eens gebeurd zonder dat we het gezien hebben. Onze konijnenren is in totaal 12m2 groot, waarvan 9m2 gevuld met zand.
  10. De koppeling zal nu iets meer dan twee weken geleden zijn gebeurd. Onze voedster is gesteriliseerd.
  11. Voor deel 1, zie: We hebben onze voedster opnieuw laten koppelen met een andere rammelaar in de konijnenopvang. Dat is allemaal goed verlopen. Ze waren vanaf de eerste dag al dikke vriendjes. Ze zijn na een weekje koppelvakantie terug huis gekomen. Na deliberatie samen met de mensen van de konijnenopvang hebben we beslist om ze de volledige konijnenren te gunnen. De eerste anderhalve week ging prima, met af en toe nog wat koppelgedrag. We zagen dat ze voortdurend mekaar opzochten, bij elkaar gingen liggen en ook steeds samen eten. Gisteren is het echter misgelopen. Onze voedster is s'ochtends verwoed beginnen tunnels graven in het zandgedeelte. Ze heeft daar toch wel een groot deel van haar dag mee gevuld. Onze nieuwe ram heeft zich afzijdig gehouden. In de late namiddag, nadat hij enkele keren in de gegraven tunnels is gesprongen zagen we vlindergedrag dat twee maal uitmondde in een gevecht. Na het gevecht zijn ze elks in een hoekje gaan liggen om te bekomen. De rammelaar had het meest nood aan recuperatie terwijl onze voedster er toch geen last van bleek te hebben. We hebben die avond een poging ondernomen om de situatie te ontmijnen door de gegraven tunnels opnieuw dicht te gooien. Onze voedster zocht opnieuw toenadering, en ze hebben samen nog korreltjes gegeten. Afgelopen nacht hebben ze samen gezeten en vanochtend hebben ze opnieuw samen groenten gegeten. Vandaag heb ik op die plek voor ongeveer één m2 tuintegels gelegd om te beletten dat die plek opnieuw voor conflict zou zorgen. Dit betekende ook het (voorlopige) einde van de graafwerken van onze voedster. Tijdens de voormiddag zagen we opnieuw koppelgedrag waarbij onze voedster achter de rammelaar liep, en ze heeft hem ook een keer of twee proberen te berijden. Dat koppelgedrag is wat afgenomen deze namiddag. Deze avond zaten ze weer dicht bij elkaar, waarbij onze voedster languit tegen de rammelaar ging aanliggen. Ook krijgt de rammelaar af en toe een wassessie. Je voelt en ziet wel nog een zekere spanning en frustratie bij de rammelaar. We vroegen ons af of het niet opportuun zou zijn om de volledige oppervlakte van het zandgedeelte van onze konijnenren te bedekken met iets (bv. tuintegels of een zeil met wat speelzand op)? Voorlopig gaat het nog goed gezien de omstandigheden, maar onze voedster kan opnieuw ergens beginnen graven natuurlijk. We merken dat het dan precies begint mis te lopen, ook met de vorige koppeling die mislukt was. Graag lezen we jullie input en meningen. Elke suggestie is welkom. Alvast hartelijk bedankt.
  12. Dat zijn goede tips. Bedankt om te delen.
  13. De antwoorden hier geven ons wel terug wat moed om verder te proberen met koppelen. 😄 De opvang waar we naartoe gaan is zeker wel goed. Het was een moeilijke koppeling waarvan het niet eenvoudig te zien was totdat ze gingen vechten. Indien de volgende koppeling succesvol zou zijn dan bekijken we hoe de ren in te delen. Op een kleine oppervlakte leek het ons zeer goed te gaan. Onze vrees is ook dat bij een volledige oppervlakte onze voedster de ruimte sneller zal herkennen en haar territorium zou kunnen opeisen?
  14. Ik lees dat jij ze ook een langere periode op een kleinere oppervlakte hebt gehouden. We gaan dit sowieso een keer proberen als ze terug thuis komt na een volgende koppeling. Misschien waren we wat te snel om de volledige ren open te stellen na 3 weken. We hadden wel een beetje schrik dat ze eventueel wat gefrustreerd konden worden als we ze te lang op een kleine oppervlakte zouden houden. Wij hadden slechts 3 vierkante meter. Misschien moeten we eens nadenken om op een bepaalde manier toch een iets groter stuk te voorzien (bv. een houten plaat op het zandgedeelte of zoiets). In elk geval bedankt om je inzichten te delen.
  15. We waren in de veronderstelling dat een leeftijdsverschil een punt zou kunnen zijn, maar het is dan goed om te horen dat dit niet zo is. Er zijn namelijk niet veel konijnen in de opvang van haar leeftijd. Als het niet uitmaakt wordt de selectie terug wat groter 😄. Bedank voor de tip.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .