Ga naar inhoud

Jessemieke

Members
  • Items

    9
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Recente bezoekers van dit profiel

195 profielweergaven

Jessemieke's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

  1. Alvast heel erg bedankt voor alle nuttige en fijne reacties. Na een weekje gehospitaliseerd te zijn geweest onder het waakzame oog van zijn vaste dierenarts en de lieve zorgen van zowel haar als haar vaste assistente is onze kleine vriend sinds vrijdag terug thuis. We gaan nog een gepast geschenkje voor hen zoeken, want ze hebben echt wel alle mogelijke moeite gedaan om hem de beste kansen te geven (zijn dierenarts alterneert tussen de 2 locaties van de praktijk en heeft hem telkens meegenomen zodat zij en haar collega hem zelf konden verzorgen/bewaken) en het is hen gelukt! Het lijkt net of ze er nieuwe batterijen in gestopt hebben, want hoewel hij nog even op vooral water en hooi staat, heeft hij zoveel energie. Hij krijgt nog twee keer per dag Metacam en RodiCare (“verstopt” op een meadow loop of tussen twee dunne schijfjes banaan, want anders lukt het echt niet), maar hij doet het zo goed. En nu gaan we er, mede door jullie tips, voor zorgen dat dat zo blijft. 🤍
  2. Dank jullie wel voor de snelle reacties! Alle tips zijn welkom 😉 @bunnyempress Wat onze bezorgdheid nog vergroot, is het feit dat we al jaren alle mogelijke maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat hij zo min mogelijk “sluipcalcium” (zullen we het maar noemen) binnen krijgt. Hij krijgt een mix van Science Selective Grainfree en Beaphar Care+ en dat minder dan de toegestane dagelijkse hoeveelheid, drinkt enkel Spa blauw (laagste droogrest van alle flessenwaters), krijgt enkel Science Selective Timothy hooi en ook zijn hooithee maken we met Spa. Wel krijgt hij al zijn hele leven elke avond een kleine mix van witloof, wortel, spinazie en rucola en zelfs die enkele blaadjes gaan we er nu dus uithalen. Ik wil het blaasprobleem absoluut niet oplossen door een kiesprobleem te riskeren, dus wanneer hij opnieuw voldoende is aangesterkt, zal ik hem eens laten kiezen uit verschillende soorten veilige takken @Evee en die in beperkte lengte om de dag met elkaar afwisselen als dat lukt. Nogmaals een dikke dankjewel van ons en ons konijntje!
  3. Dag iedereen Mijn NHD is de hele week gehospitaliseerd geweest voor blaaszand- en steentjes. De steentjes zaten in zijn urineleider en zijn er met de eerste sondering uitgespoeld. Omdat deze zijn urineleider geïrriteerd (zwelling) hadden en hij door de pijn steeds verkrampte, heeft het lang geduurd voor hij het blaaszand zelf kon uitplassen. Zijn vaste dierenarts, die elke 6 weken zijn tandjes bijslijpt, heeft hem met de beste zorgen omringd en na een geweldige vooruitgang gisteren mag ik hem, als alles verder goed gaat, straks mee naar huis nemen. We gaan uiteraard alles doen om dit soort situaties in de toekomst te vermijden en, hoewel ik met veel interesse het artikel op deze website over de calciumwaarden in groenten en fruit heb gelezen, ben ik op zoek naar meer informatie over veilig knaaghout. Zoals veel konijntjes, jammer genoeg, heeft mijn nhd een verkeerde beet en moeten zijn tandjes dus tijdig bijgewerkt worden. Toen hij enkele jaren geleden onder narcose moest voor haakjes op zijn kiezen, is hij gevaarlijk moeilijk wakker geraakt, dus doen we er alles aan om elke vorm van operatie te vermijden. We gaven hem jonge wilgentwijgen omdat hij al zijn kiezen gebruikt om deze op te eten, maar nu blijken deze tjokvol calcium te zitten. Heeft iemand toevallig meer info over het calciumgehalte in ander (veilig) vers knaaghout waar konijntjes dol op zijn? Hieronder een foto van de onfortuinlijke schattigaard die heel blij is met alle nuttige tips.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .