Ga naar inhoud

Kolino

Moderators
  • Items

    5.515
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    38

4 Volgers

Profiel informatie

  • Geslacht
    Vrouw

Recente bezoekers van dit profiel

6.337 profielweergaven

Kolino's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

  1. Ligt aan de soort, staat er een naamkaartje bij? Er worden een hele hoop dingen kattengras genoemd. Ik heb ooit in een topic beschreven welke soorten wel en niet kunnen, maar ik denk dat dit topic met de schoonmaak verloren is gegaan. Ik kan het zo snel niet meer vinden. Weet uit mijn hoofd niet meer alle geschikte soorten. Maar als ik een naam hoor, dan gaat er waarschijnlijk wel een lichtje branden. Knaagdieren gras wordt van granen gemaakt, dat is alleen helemaal NIET erg! Bij granen gaat het echt om de graankorrel die dikmakend is, niet om de plant. Natuurlijk zit er wel verschil in voedingswaarde per grassoort, graan is gewoon een grassoort. Dus niks om je druk over te maken.
  2. Daar word je niet vrolijk van. Ik heb dat hooi ook een paar jaar gegeven. Beaphar hooi kun je overslaan, ik heb nog nooit een zak gehad die niet bruin was. Als je selective kunt betalen, dan zou ik dat kiezen. Kwaliteit is redelijk constant van dat merk en het is vrij makkelijk te verkrijgen. Ben ik de enige die zich afvraagt waar in het proces die dieren er in zijn gekomen?
  3. Heel veel sterkte, wel mooi, als in geruststellend, dat hij rustig in is geslapen.
  4. Heel veel sterkte, ook al wilde je stoppen, afscheid nemen doet pijn. De gedachte dat ze weer samen binkies kunnen maken is wel troostend. Dat ze het er maar goed hebben!
  5. Ik vind het rustig afscheid nemen wel iets om over na te denken. In crisis afscheid nemen is de hel, ook al vind ik het gevoel, was ik niet te vroeg, wel iets om rekening mee te houden. Misschien dat het makkelijk te verdedigen is, maar je moet er achter staan om dat ook te aanvaarden. Het onvermijdelijke uitstellen is ook moeilijk, omdat je dan steeds bezig bent met afscheid nemen. Misschien is het te confronterend, dus sorry als ik je pijn doe met de volgende opmerking. Meranox werkt niet, semintra werkt niet... Ze bevuild zichzelf omdat de achterhand niet goed meer werkt. Je geeft pijnstilling, wat mij laat zien dat je niet wil dat ze lijdt. Ik snap dat je hoopt dat ze daarvan opleeft, maar ergens denk ik, is het niet juist een teken dat het tijd is? Weet dat de parasiet een cyclus van twee weken heeft ongeveer, dus voor de volgende organen onder druk komen te staan is echt een kwestie van tijd. Ik snap echt dat je je de hoop laten ontnemen heel rot is. Wat ik al aangaf, je moet achter de keuze staan om hem te kunnen dragen. Laat je niet dwingen, maar kijk goed naar wat heeft Hazel nodig? Kan de situatie nog goed komen? De dierenarts heeft ervaring, je vader wil jou beschermen en jij, je moet met alle informatie die je hebt, de beste baas voor Hazel zijn, ondanks en met je eigen gevoelens. Heel veel sterkte!
  6. De dierenarts heeft als het goed is geleerd om bij elke injectie te checken of hij er goed in zat. De meeste dierenartsen zijn natuurlijk wel getraind, dus moet je wel goed opletten, om dat te zien, ze checken dat bijna tegelijkertijd met het prikken 😉 Als je wel eens zelf geprikt hebt, dan weet je dat je door het nekvel heen kunt prikken, een naald is gewoon langer dan het stuk nekvel. De enkele vaccinatie bestaat dus uit 2 vloeistoffen, meestal prepareert de dierenarts die waar je bij bent. Maar die moet dus binnen korte tijd toegediend worden. Dat is bij een fles met meerdere dosissen ook zo, dat red je met de grote fles en goede controles van konijnen NOOIT binnen die tijd, of je moet met meerdere mensen tegelijk prikken op 1 locatie. Maar dat is echt wel lopende band werk. Bij een opvang of in een konijnenstal kan ik me dit wel voorstellen.
  7. Heb je een betere beschrijving van wie wel en niet met elkaar konden? Dus waar het bij het viertal mis ging. De verhoudingen zijn nu weer anders, ik geloof dat ik castratie van de voedsters toch wel aan zou raden en anders een nieuwe ram voor de voedster die nu alleen is zoeken. Uiteraard snap ik wel dat je eventueel terug zou willen naar 1 koppel, maar stoken in de huidige verhoudingen tussen ram en voedster, heeft ook risico's.
  8. *Gniffel* over die worteltjes. Alle groenten moet je inderdaad klein maken. Het wordt met de lippen opgepakt en daarna kunnen ze alles vermalen met de kiezen. Ze hebben daarvoor minder kracht en grip, dus het moet letterlijk behapbaar worden. Heel fijn dat je daar terecht kunt! Duim met je mee dat alles goed gaat. Dankjewel voor de tussentijdse update!
  9. Ergens snap ik je "het zekere voor het onzekere nemen", want je vergeeft jezelf niet dat... Ik ga echt mee met het verhaal van Bunnyempres. Sowieso is die hele lage weerstand maar een korte periode. De kans dat je het krijgt nihil, eigenlijk verwaarloosbaar. Je hebt zelf ook nog een immuunrespons die niet nul is, maar alleen verlaagd, want anders zou je het dna van de man afstoten en blijft een kindje niet zitten. Dat is de hele reden dat je weerstand überhaupt verlaagd is. Dat gezegd hebbende, als je de kritische periode door bent, zie ik niet waarom je jezelf moet kwellen om de konijnen helemaal niet meer te zien. Hygiëne prima, maar nog 7-8 maanden zo doorlopen, dat is toch raar? Misschien weet iemand of deze bacterie zich via de bloedbaan verspreid, maar volgens mij niet. Hoe moet die bacterie bij een kind komen? Wat wel kan en dat is altijd zo, dat als jij heel erg ziek wordt, je lijf een zwangerschap af zal stoten, als dat nodig is om te overleven. Zeker in het begin. Dus wat ik zeg, ik snap je voorzichtigheid nu, praat er gewoon goed over met de mensen die verstand hebben van zwangerschappen, je bent niet de eerste met konijnen en ook niet de eerste met een konijn met snot tijdens een zwangerschap. Brownie is natuurlijk allang blootgesteld, hem nu weghalen, ik weet niet of ik daar het voordeel van zie. Je zult zijn leven lang alert blijven op snot of je hem nu wel of niet weg haalt. Mee behandelen gebeurt alleen bij klachten, er zijn regels voor het toepassen van antibiotica. Deze antibiotica mag je alleen toepassen als een konijn symptomatisch is, zover ik weet. Ik hoor je nadenken over Ukkie, waarschijnlijk ook omdat ze zo moeilijk hanteerbaar is. Nu is het antibiotica, over een paar weken weer haar darmen en zeker nu je antibiotica geeft, dan kun je er donder op tegen zeggen dat de darmflora naar de gallemiezen gaat en dat de darmen gaan protesteren. Ik vind 6 overigens niet heel oud, maar dat terzijde. De vraag is, hoe wil je handelen? Het is wel de olifant in de kamer, ik wil niet de olifant in de porseleinkast zijn, maar ik lees dat je serieus nadenkt of en wanneer het genoeg is. Het klinkt alsof je dochter toch wel echt aan ze gehecht is, dus dit is wel iets wat je samen met je man maar eens door moet spreken, hoe gaan we dit doen en wanneer en hoe bereiden we dat voor (zijn er misschien boekjes over hoe dat gaat)? Ukkie klinkt in mijn oren wel heel ziek, maar nog niet dat ik denk, nu moet je ingrijpen. Wel als de antibiotica niet aanslaan en het zo blijft als je beschreef. Het is ergens wel de reden dat ik zeg, houd haar in haar eigen omgeving, want dan eet ze hopelijk nog wel, al dan niet stiekem. Dan geef je haar de beste kans en die verdient ze ook wel, toch?
  10. Hoeveel last een konijn van de bacterie heeft hangt samen met de weerstand, uitgaande van snot, verklaart dat het soms en soms niet onder controle hebben. Ik moet bij wat je omschrijft aan slikproblemen denken, of niet goed kunnen snijden (afhappen)/kauwen. Konijnen kunnen niet uit de maag overgeven maar wel stukjes terug hoesten, als het ware. Zie dat lappie precies hetzelfde zegt Als ze ook benauwt lijkt zou ik er wel spoed op zetten, ondanks de verjaardag. Ik ben ergens nog een beetje bang voor iets op de longen. Eigenlijk zijn er een stuk op vier diagnoses die je minimaal uit moet sluiten. Abcessen/gezwellen, snot, longontsteking, gebitsproblemen, o.a. Het kan ook in het slikken zelf zitten. Ik weet niet welke onderzoeken ik hierbij zou doen, ik neig bij een goede conditie naar gebitsfoto's. Dan kun je het meeste overzien, maar met wat je vertelt vind ik dat wel spannend. Wel gefeliciteerd, ik hoop dat het lukt om er toch een fijne dag van te maken.
  11. Kool is wel iets wat de darmen nog aan moeten kunnen. Ik geef het niet meer, omdat ik de darmen zie vertragen, daarnaast bloemkool en broccoli, stinkt zo als je ze binnen hebt. Ik heb geen ervaring met buiten konijnen, wel met darmproblemen. Een konijn dat geen temperatuur kan houden/ondertemperatuur heeft, kun je niet alleen maar binnen zetten, dat is niet genoeg. Volgens mij ben ik niet de enige die het konijn bij me neemt met een warme deken (eventueel nog een extra warmtebron). Bij ondertemperatuur stoppen de darmen er altijd mee, dus bijna geen darmgeluiden is dan normaal, maar dan zijn ze wel in levensgevaar. Ik snap ergens de angst van de winter en buiten houden wel, ik denk dat je bij konijnen minimaal 2x per dag moet gaan kijken. Liever 3x, maar dat is niet altijd haalbaar. Ik weet niet hoe schuldig je je moet voelen over de hoeveelheid ruimte. 2 bij 2 meter is voor die van jou prima in orde. Ik zou meer kijken naar, hoe voelen zij zich? Al het andere is oplosbaar, in jouw geval zou ik bij naar buiten doen tzt wel camera's overwegen. Dan kun je toch ff snel kijken of iets terugkijken. Hoeveel tijd je hebt bij darmproblemen, dat hangt ook af van het probleem. Er zijn problemen die je zelfs, al zie je ze aankomen, niet opgelost krijgt. Maar in ieder geval 2x per dag checken, waar maximaal 12 uur tussen zit, vind ik wel een must. Liever dus een keertje extra, voor de meeste mensen dus, direct na het opstaan of voor je naar/aan het werk gaat en meteen als je daar van thuis komt en dan nog even voor je gaat slapen. Dat is in mijn mening het minimale doen. Zo ontdek je in de meeste gevallen alles op tijd, ook buiten. Al gaat de lichaamstemperatuur wel wat rapper naar beneden als het vriest en is het moeilijker om die vast te houden. Maar een konijn dat zijn temperatuur goed kan houden, die raakt niet zomaar onderkoeld hoor! Dan moet het wel heel hard vriezen en ik neem aan dat de meeste mensen hier dan wel snuggelsafe's en extra stro aanbieden en een keertje extra gaan kijken.
  12. De elasticiteit van de darm wordt wel minder met de leeftijd. Dus dat kan, als het echt regelmatig is, dan is het slim om te kijken of er iets onderliggends aan de hand is (kan van alles zijn). Hopelijk gaat het nu steeds beter!
  13. Hallelujah! Wat een boel onzekerheid, dit is wel veel bij elkaar hoor, zelfs voor een konijn! Kunnen konijnen galstenen krijgen? Ze hebben wel een galblaasje, dus in theorie wel, lijkt me. Dat kan calcificatie zijn en ter hoogte van de lever zitten. Oogwit is niet geel? Een andere manier van checken is het tandvlees, als ik me goed herinner. Dat moet mooi roze zijn. Ik weet niet zeker of je met een röntgenfoto de alvleesklier en galblaas wel goed in beeld krijgt. Als het echt de lever is, dan gaan mijn gedachten ook weer naar E.C. Volgens mij kan de lever ook cysten ontwikkelen, maar daar weet de dierenarts vast meer van dan ik. Ik hoop dat ze de beelden nog kunnen laten zien aan een expert op radiologisch gebied.
  14. Of er stekels op zitten (op het blad) is afhankelijk van de soort braam. Er zijn heel veel soorten. Ik heb inderdaad meer succes gehad met een cultivar. Maar die andere groeit sneller en makkelijker. Je kunt wel de ergste stekels verwijderen, maar het mondgevoel zal hem vast nog niet worden, maar proberen kan altijd.
  15. Ik brak vroeger selective brokken in stukjes, je zou dit met iedere langwerpige geextrudeerde brok kunnen doen. Een andere optie is kijken of dwangvoer zelfstandig wordt gegeten. In geen geval gemixt supermarkt voer of ander ongezond snoep. Probeer dan maar aan iets meer kruiden te komen, groente iets verhogen is ook een optie. Maar mijn voorkeur heeft iets doen met dwangvoer, je kunt daar ook minder water bij doen, zodat het tot balletjee te maken valt. Dwangvoer heeft een goede verhouding aan voedingsstoffen voor herstellende konijnen. In combinatie met groenvoer, kom je dan een eind. Nadeel, niet elk konijn wil dat zelfstandig eten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .