Ga naar inhoud

ina

Members
  • Items

    117
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door ina

  1. Ik heb geen ervaring met gas, dat hebben mijn konijnen nog nooit gehad.

    Dat je nerveus bent hoe je haar aantreft, dat herken ik wel. Het heeft met Sien heel lang geduurd voordat ze echt vooruit ging en ik was iedere keer weer bang dat ze achteruit was gegaan. Ik vond dat emotioneel heel erg zwaar. Wat mij daarbij geholpen heeft is om per dag te bekijken hoe het ging en te reageren op wat ik aantrof in plaats van me te focussen op wat allemaal mis zou kunnen gaan. Je kent je konijn en als het echt foute boel is dan merk je dat onmiddelijk. In dat geval natuurlijk zsm de dierenarts bellen.

    Heel veel sterkte en ik blijf duimen dat ze weer beter wordt.

  2. Wat versta je precies onder genezen? Mijn sien heeft 6 weken medicijnen gehad en heeft nog steeds restverschijnselen. Haar hoofd staat nog steeds scheef en af en toe tolt ze. Beter dan dit wordt het niet maar ze is gezond genoeg voor een konijnwaardig leven met partner.

  3. Als ik goed naar de foto kijk, dan zie ik naast gras in ieder geval ook klaver en paardebloem. Veder kan ik niet zoveel ondescheiden. Lijkt mij een geweldig product (en een geweldigse website!). Mijn tuin wordt binnenkort helemaal bestraat maar ik wil voor de konijnen bakken (wasmachinelekbak, bak van oude kooi etc) vullen met grond en hier gras in zaaien. En dit mengsel lijkt me helemaal perfect, ga ik zeker proberen. Dus wie weet kan ik je vraag over een paar maandjes beantwoorden :)

  4. Toen ik Sientje ophaalde, was ze vreselijk ziek. Haar hoofd stond (nog steeds trouwens, wordt niet meer beter) vreselijk scheef. Ze tolde en had een soort van toevallen waarbij ze minutenlang verstijfd bleef liggen. Volgens mij wist mijn dierenarts niet wat ze zag en had ze ieder ander geadviseerd haar in te laten slapen. Maar omdat ik haar een kans wou geven, heeft ze medicijnen voorgeschreven en afgespoken het drie weken aan te zien. Na drie weken was het herstel niet goed genoeg om te stoppen met behandelen maar was ze genoeg opgeknapt om door te gaan. Na zes weken was ze voldoende opgeknapt om een konijnwaardig leven te lijden. Ze krijgt nu alleen nog duplocilline voor haar oorontsteking die ze er nog bij gekregen heeft.

    Het heeft lang geduurd voordat ze een beetje opknapte. De medicijnen hadden hun tijd nodig. Ik heb het emotioneel vreselijk zwaar gevonden om haar daar zo te zien lijden, daar heb ik het echt heel moeilijk mee gehad. Ik begrijp dus maar al te goed hoe je je nu voelt en wat je doormaakt. Ik heb ervoor gekozen om door te gaan en heb veel steun gehad van alle bemoedigende woorden van de BB-ers die in haar dagboek hebben geschreven. En ik heb geluk gehad: Sientje is opgeknapt. Maar het had ook anders kunnen aflopen, niet alle konijntjes met EC worden beter.

    Of je verder wilt gaan met behandelen van Pepper is iets dat je voor jezelf moet beslissen. Ik heb dat met Sientje gedaan in overleg met mijn dierenarts. Maar ik had daarbij geen rekening gehouden met de emotionele kant van de zaak, dat heb ik echt onderschat. Toch heb ik achteraf geen spijt van mijn keuze. Sientje is misschien niet zo mobiel en gezond als een 'normaal' konijn maar ze is wel een heel blij konijn. Hoelang ze nog te gaan heeft en of ze een terugval krijgt, ik heb geen idee. Ze hupt vrolijk rond in haar rennetje en is blij met haar vriendje Joep en ze geniet! anders kan ik het niet omschrijven. En daar was het mij om te doen, dat haar leven niet alleen maar ellende is geweest maar dat ze ook nog een mooie tijd kan beleven, hoe lang of kort dat ook mag zijn.

    Ik wens jou en Pepper heel veel sterkte.

  5. ik vroeg het omdat sientje ook met haar oren schud en er af en toe in krabt. Dat doet ze omdat ze oorontsteking heeft. En haar oren stinken, echt een hele vieze lucht.

    Ik weet niet of of nog een andere reden kan zijn waarom ze met haar oren schudt. Misschien dat iemand anders het weet? Als je zeker wil weten of er iets met haar oren is, kun je denk ik het beste de dierenarts even naar haar oren laten kijken.

  6. Klopt dat je zoveel groenten eerst op moet bouwen, dat had ik er even bij moeten zeggen. Maar Sientje leefde bij haar vorige eigenaar op brood, groenten en hooi, dus bij mij ging het opbouwen vrij vlot en gelukkig zonder gasbuik. Brood krijgt ze bij mij niet.

    Nog even een aanvulling op het dieet van Sientje: ze krijgt bij mij ook SS-brokjes (is ze dol op) en hooi (ja, ze eet als een bootwerker!)

  7. De eerste twee/drie weken kreeg Sientje panacur (fenbendazol) tegen de EC, carpofen (pijnstiller en ontstekingsremmer), metacloral (houdt de darmen op gang) en enrofloxoral (antibiotica). Nu krijgt ze alleen nog panacur en omdat ze nu ook een middenoorontsteking heeft, spuit ik nu om de dag duploceline (ook een antibiotica).

    Mijn dierenarts zei dat ik Sientje warm moest houden dus zij woont nu binnen. Ik laat zelfs de kachel 's nachts aan.

    De dierenarts zei ook dat ik erop moest letten dat ze genoeg eet. Ze heeft bij mij 24/7 groenten tot haar beschikking. Ze krijgt bij mij dagelijks een krop andijvie en verder afwisselend een combinatie van witlof, wortel, paksoi, appel, peer, peterselie en basilicum. Om haar weestand te verhogen, krijgt ze dagelijks een eachineaforce-tabletje en doe ik jan smit kruidenelixer door haar water. En verder eet ze gedroogde citroenmelisse en krijgt ze bachbloesem rescue remedie.

    Wat ze verder nodig heeft is rust. Ze staat bij mij dus alleen op een kamer zodat ze ook rust krijgt.

    Verder zou ik niet weten wat je nog meer kunt doen om haar overlevingskansen te vergroten.

    Heel veel sterkte met je konijntje en ik hoop dat ze er snel weer bovenop is.

  8. @ina: ja, dat begrijp ik helemaal hoor. Maar je schrijft dat je blij was dat je de operatie had laten doen, zodat deze tumor eruit was. Dat je zomaar zo'n tumor tegenkomt kunnen mensen zien als argument om standaard te steriliseren. Echter: je weet niet of het een tumor was waar een konijn last van gekregen zou hebben.

    Net zoals sommige zeggen: ik laat mijn voedster helpen, zodat ze langer leeft. We weten helemaal niet of dat echt zo is.

  9. Dat vechten is natuurlijk een goede reden om te laten steriliseren.

    Ik vraag me wel af wat voor tumor het dan was. Je leest wel vaker dat er bij toeval een tumor geworden was, maar volgens mij wordt dat nooit verder onderzocht. Ik bedoel: is er dan onder de microscoop bekeken of het kwaadaardig was? Er bestaat ook nog zoiets als goedaardige tumoren (zoals een vleesboom bij de mens) en daar was je konijn ook niet aan dood gegaan.

  10. Ik heb mijn 5 voedsters afgelopen zomer allemaal laten castreren. De oudste (plm. 7 a 8 jaar) had inderdaad een tumor, dus ik was blij met mijn keuze. Aanleiding was dat mijn dames elkaar in de haren vlogen met gescheurde oren en wangplooien als gevolg. Sinds de castratie is het gelukkig weer rustig.

  11. Klopt. Ze proberen zich door de muur naar buiten te tunnelen. Behang en pleisterwerk is al van de muur, ik verwacht binnenkort de stenen te zien. Als ze naar buiten gaan moet ik die kamer echt renoveren. Ook de boekenkast is een geliefd plekje. De Koninklijke Vermande moest er inmiddels ook al aan geloven.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .