Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 12-10-24 in alle zones

  1. Ze zitten nu natuurlijk pas 6 dagen binnen, maar het valt me echt enorm mee met de troep. Natuurlijk ligt er wel wat hooi hier en daar, dat kan ook niet anders met binnen konijnen. Omdat het verblijf in eerste instantie bedoeld was als tijdelijk verblijf liggen er nu vuilniszakken met daaroverheen puppy pads en daaroverheen weer een fleece deken om de laminaat vloer te beschermen. Qua inrichting hebben ze nu alleen een simpele kitten bak. Omdat het nu naar alle waarschijnlijkheid een permanent verblijf gaat worden, gaan we morgen vinyl leggen, krijgen ze de open tralie kooi als wc + eet en drink plek en natuurlijk een catcube.
    2 punten
  2. Die van mij vinden autorijden ook niet leuk, maar of dat een half uur naar de dierenarts is of drie uur naar Groningen... De stress is er toch al. Daarbij zijn ze gelukkig nieuwsgierig genoeg om vrij snel te ontdooien en op ontdekkingstocht te gaan. Het is natuurlijk je goed recht om het niet te doen, en ooit dacht ik hetzelfde, maar inmiddels houdt dat me niet meer tegen.
    1 punt
  3. Ik zit in mijn hoofd na te gaan, wat zou ik doen? Maagzuurremmers zijn niet voor de eeuwigheid. Het handigste is om de basis altijd in huis te hebben, want dan zit alles er al in voordat de dierenarts tijd heeft (overleg vooraf is handig, sommige medicatie werkt per injectie beter en sneller, die afweging moet je dus per situatie maken). Maagzuurremmers doen natuurlijk wat ze doen, de pH waarde van de maag veranderen. Als je er mee stopt wordt de maag dus zuurder. Eigenlijk is dat beter voor het verteren van voedsel en bescherming tegen bacteriƫn. Als je probiotica wilt inzetten zou ik daar nu al mee beginnen, want doordat de maag minder zuur is komen ze beter in de darmen. Bij konijnen werken prebiotica, als in eten met voldoende vezels, veel beter. Overigens is dat bij mensen ook zo hoor, alleen is de spijsvertering van konijnen slimmer, zij weten door de blindedarm keutels meer voedingsstoffen uit hun eten te halen. In jouw geval zou ik dicht bij de natuur gaan voeren. Je bent sowieso op de goeie weg hoor, van wat ik me uit eerdere berichten herinner. Het stoppen met maagzuurremmers vraagt wel om, dat de alvleesklier en gal goed werken, is dat niet het geval, zul je snel problemen zien. Ik hoop voor je dat alles herstelt is. Dan verwacht ik eigenlijk dat stoppen goed zal gaan, spannend is het wel. Hopelijk heb je hier iets aan. Mocht je twijfelen over een probiotica, geef de naam maar, we denken graag met je mee. Ik zou dus nu beginnen en dan 2-4 weken, na het stoppen van de maagbeschermer, nog doorgaan. Dan kijken hoe de situatie is. Hoe de keutels er uit zien vertelt dan wel wat verstandig is.
    1 punt
  4. Voor mij maakt het rijden ook niet uit. Maar Mica vindt autorijden niet zo leukšŸ˜± Die ligt de hele weg doodsbang te rillen als een rietje. Daar wil ik haar zo kort mogelijk aan blootstellen. Ik kan dan ook niet relaxed autorijden, denk de hele tijd daaraan. En je moet nog terug ook. Ik vind dan 1,5 - 2 uur om naar Brabant te rijden al vrij lang. En als die opvang goed is en er zijn mogelijkheden, dan ga ik niet dubbel zo ver rijden. Als ik dichterbij helemaal geen opties heb, ja dan heb ik geen keuze. Dat was ook een van de redenen om hier te blijven bij die koppelservice, dat is voor mij 15 minuten rijden.
    1 punt
Deze erelijst is ingesteld op Amsterdam/GMT+01:00
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .