Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 14-09-24 in alle zones

  1. Het is wel een serieuze vraag. Reden is omdat ik denk dat mijn konijnen Mica en Milky een kruising zijn tussen een Hollander voedster en een Leeuwekop achtige ram. Ze hebben allebei inderdaad een broekje aan. Milky is vnl wit met een lichtbruin broekje met een beetje zwart en Mica heeft een zwart broekje, maar ook witte en bruine strepen en vlekken. De tekening rond de ogen hebben ze ook allebei. Bij Mica is dat zwart, bij Milky lichtbruin. Het leeuwenkopje komt in Milky's kopje een beetje tot uitdrukking, maar hij heeft niet die lange haren. De koppelservice waar ik ze naar toe had gebracht had het over Japanners. Maar ik denk dat dit niet klopt. Hier zie je een foto van hen. Zijn dit Hollanders of Japanners?
    1 punt
  2. Moet altijd lachen als het over het ras gaat 😂 En dan kijk ik naar deze rasloze boeven hihi... Kleine heeft een hemd en broek met gaten aan en een helm op en Leeuw heeft gewoon 1 grote kwak verf op 1 kant van zijn kop gekregen 🤪
    1 punt
  3. Ja! Ik ben gaan speeddaten bij konijnenopvang Hillegom. Het eerste konijn was geen match maar de tweede perfect! Ze hebben nooit gejaagd en ik heb geen plukken haar gezien. Ze zijn vanaf moment 1 bij elkaar in de buurt. Zo blij mee!
    1 punt
  4. Overweeg je om deze winter jouw konijnen binnen te houden? Maak dan nu de keuze! Konijnen van binnen naar buiten of andersom wisselen kan tussen half mei en half september. In de wintermaanden is het niet aan te raden dit te doen, omdat ze niet zoals wij hun jas aan of uit kunnen trekken. Tot half september kun je nog wisselen van buiten naar binnen en binnen naar buiten, mits de temperatuurverschillen op dat moment niet te groot zijn (liefst niet meer dan 5 graden verschil). Konijn van binnen naar buiten Buitenkonijnen zijn nu al bezig met het aanmaken van een goede wintervacht. Daar starten ze al mee na de langste dag in de zomer! Buitenkonijnen zijn dus al vanaf 21 juni bezig met de voorbereidingen voor een goede wintervacht. Om voor deze winter nog een goede wintervacht aan te maken moet een konijn zeker een maand of 3 buiten vertoeven. Wil je jouw konijnen nu nog van binnen naar buiten verhuizen, dan moet je nu dus echt de keuze gaan maken, anders hebben ze eind dit jaar geen goede wintervacht om de kou, regen, sneeuw, nachtvorst, en al dat gure winterweer aan te kunnen! Konijn van buiten naar binnen Van buiten naar binnen is over het algemeen wel iets makkelijker te doen, maar als je dat in de winter doet moeten ze wel rustig de kans en tijd krijgen de wintervacht uit te trekken. Ook dan mag het temperatuurverschil dus niet te hoog zijn. De uitzondering hier op is voor zieke konijnen, bij ondertemperatuur moet je een konijn echt binnen halen! Zit een konijn langer dan een dag of 10 binnen, dan moeten ze de rest van de winter binnen blijven. Ze zijn hun winterjas dan al aan het uittrekken en kunnen niet meer verhuizen tot de temperaturen buiten en binnen weer gelijk zijn. Pas in het voorjaar, half mei, na ijsheiligen, kunnen ze weer zonder problemen wisselen.
    1 punt
Deze erelijst is ingesteld op Amsterdam/GMT+01:00
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .