Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 16-06-24 in alle zones

  1. Ze is naar een andere dierenarts geweest dan waar ze normaal naartoe gaat. Dit was dus een soort van second opinion. De dierenarts heeft haar lichamelijk helemaal onderzocht en heeft er ook een aantal bewegingstesten gedaan. Bij bij het voelen van de buik en de organen waren geen bijzonderheden ze voelde alles goed zitten en was allemaal normaal. De bewegingstesten waren een paar afwijkend. Vooral haar rechter heup en het hol of bol maken van de rug. Hierna hebben we haar grond gezet en moest ze een stukje gaan lopen. De dierenarts zag meteen al dat ze niet lekker bewoog. In combinatie met de bewegingstesten is besloten om foto's te gaan maken. Op de foto's was te zien dat ze artrose heeft in haar rechter heup en artrose heeft in de voorste ruggenwervels. Haar buik en andere organen die op de foto kon zien zagen er heel goed uit. Het is een lang consult geweest met veel wikken en wegen. Ik had vooral het doel dat ik niet wil dat zij onderliggend lijden heeft en daardoor geen kwaliteit van leven. Afgelopen week ging het juist heel goed met haar, was blij en at meer brokjes. De dierenarts zag ook wel dat zij nog veel tegoed is om te laten gaan. Ze heeft nog veel ondeugendheid en wil in zich wat al bleek tijdens het lichamelijk onderzoek en foto's maken wat ze echt niet toeliet. Daardoor is besloten dat we haar wel maximale pijnstilling geven en dat we de komende twee weken een dagboek bij moeten houden hoe ze zich gedraagt of ze pijn heeft, wat ze heeft gegeten en of ze blij was bijvoorbeeld. Zo probeert de dierenartsen kijken of er een patroon is tussen bepaald eten en gedrag of pijnstilling de dierenarts vond het niet ehtisch is om geen pijnstelling te geven Omdat ze toch wel duidelijk last heeft van haar rug en heup. Het is een heel lang verhaal maar ik ben blij dat ze eigenlijk inwendig nog best wel goed op wat artrose na. Het is even zoeken hoe we dit het beste kunnen behandelen of verlichten. Bij de dierenarts kwam ik er ook achter dat haar oog helemaal blauw was. Blijkbaar heeft ze in haar oog een beschadiging opgelopen. Gelukkig is dit wel het oog waar ze staar in heeft, ze krijgt hiervoor oogzalf. Een heel lang verhaal maar zoals ik al zei was het ook een heel lang consult en heb ik veel met de dierenarts gepraat. Ik ben blij dat zij zo duidelijk aangeeft dat ze echt nog heel goed is voor haar leeftijd. Bij elke medewerker die op de gang liep of in spreekkamer kwam was ze ook helemaal enthousiast van kijk ik heb hier een konijn van bijna 10 jaar. Echt heel grappig wel. Zo lange update maar nu zijn jullie weer bijgepraat.
    2 punten
  2. Je omschrijft precies het gevoel dat ik de laatste tijd bij vlekje heb, goed aan de pijnstillers zetten (eventueel kan daar iets bij voor de maag) en dan kijken hoe het gaat. Geen pijnstillers is inderdaad geen optie. Hoe je pijnstillers geeft kun je gaandeweg ook nog bekijken. Het zou leuk zijn als ze de 10 haalt, toch?
    1 punt
  3. Nope dat was net na middernacht. Hij is alleen slecht te zien als hij achterin de ren ligt te slapen en zijn oog/ogen niet in beeld is. Dan is het zoeken naar een zwarte vlek. Of buiten beeld, dan zie je hem ook niet. Maar hij heeft zijn vaste slaapplekjes dus meestal kan ik hem wel vinden
    1 punt
  4. Ik heb geen ervaring met prolaps, ik ben blij om te horen dat je daarvoor al advies van een dierenarts hebt ingeschakeld. Maar het komt wel vaker voor dat een voedster langer herstel nodig heeft na een castratie. Blijf haar vooral veel lekkere dingen geven die ze gewend is, groenvoer, gedroogde kruiden, verschillende soorten hooi. Brokken komen vaker pas veel later, het is vooral belangrijk dat ze zelf wat eetlust krijgt. Maar als ze niet zelf eet, dan is dwangvoeren erg belangrijk om alles aan de gang te houden. Ze krijgt vast ook nog wel pijnstilling, toch? Die staat nu niet in jouw lijstje. Goed dat je er nu ook ciseral bij hebt. Dan heb je eigenlijk alles wat gebruikelijk is. Veel succes met de hele behandeling, wat een drama!
    1 punt
  5. Nou pffffff... Mijn dochter en ik zijn sinds gisteren voor het eerst weg van huis🙈 Vriend(haar vader) past op... Moet mezelf echt tegen houden om niet elke 10 minuten te appen of het goed gaat😜 Mijn dochter (morgen 17🥳🎂) is op een heel groot festival met 10.000+ mensen en die app ik zelfs niet hoe het gaat, maar voor de konijnen en Kippie (geen ramen en deuren open laten als Kip los is) ben ik een overrrrr bezorgde moeder 🤪😂😂 Heb zelfs bij zijn nummer "niet appen" gezet Hihi Morgen middag weer terug naar huis ....gelukkig.😆...
    1 punt
  6. Zoveel maanden verder .... Ben wel heel benieuwd hoe het gegaan is, de verbouwing😊
    1 punt
  7. Ik sluit me bij kolino aan. Je gaat een koppel adopteren en in principe hebben ze genoeg aan elkaar. Als er maar iemand zorgt voor eten, drinken, checken. Ik ben niet veel bij mijn konijnen en doe ook geen spelletjes met ze. Ik geef ze veel vrijheid en verrijking om zichzelf en elkaar te vermaken. Succes met alles!
    1 punt
  8. Dit kan zeker, mits je vader of moeder ( waar de konijnen zijn) ook bereid is om zich in te lezen. Stel dat er iets is als jij er niet bent, hij/zij ook weet wanneer de dierenarts moet worden ingeschakeld. Konijnen zijn hele gevoelige dieren, ze kunnen in een paar uur van volkomen normaal naar doodziek gaan en als je dan niet op tijd bent, overleven ze het regelmatig niet. Niet om je bang te maken, als je goed voor ze zorgt kunnen ze behoorlijk oud worden. Denk dus ook nog goed na, stel de konijnen zijn nu 2 jaar oud, vind ik ze over 5 jaar nog steeds leuk? Misschien worden ze wel 10! Je weet het niet. Wat ik goed vind is dat je nu al naar een koppel kijkt en wil adopteren, dat is echt heel slim. Geen gedoe met castraties en je weet al dat ze elkaar lief vinden. Heb je de link naar konijnen informatie al gevonden? Daar kun je echt van alles vinden over voer, over huisvesting, over koppelen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/category/konijnen
    1 punt
  9. Dat kan inderdaad verstopping geven. Het is dus alleen geschikt als ze er niet van eten.
    1 punt
  10. Provincie: Limburg, België Plaats: Neerpelt Naam praktijk: DAC-Damsheide Dierenartsen: Sofie Gielen, Valerie Spooren Website: dac-damsheide.be Dit is de praktijk waar ik werk, ik ben dierverpleegkundige en tevens ook gecertificeerd konijndeskundige. Ik ondersteun onze dierenartsen op konijnengebied. Sofie Gielen is al enkele jaren meer toegespitst op het gebied van konijnengeneeskunde. Ze volgen beide elk jaar verschillende cursussen op gebied van konijnen. We behandelen onze konijnenklantjes met alle liefde volgens de meest recentste technieken in de diergeneeskunde.
    1 punt
Deze erelijst is ingesteld op Amsterdam/GMT+02:00
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .