Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 14-01-24 in alle zones

  1. Aanvullend nog even dit linkje naar de info over huiskonijnen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/binnenkonijnen-konijnen-houden-in-huis
    1 punt
  2. Binnenkonijnen hebben voor en nadelen. Als je slopers adopteert, moet je veel werk maken van alles knaagdierproof maken en heb je nog grote kans dat je plinten, behang en stoelpoten eraan gaan. Niet elk konijn wordt zindelijk, dus ook daar moet je rekening mee houden. Verder kun je springers hebben en dan moeten de hekken 1 meter+ worden. Dat kan best wel behoorlijk hoog zijn. Wil je ze af en toe los laten lopen, dan geldt dat niet elk koppel een wisselend territorium aankan. Het kan dus zijn dat ze telkens op elkaar gaan rijden etc. Bij buiten konijnen heb je minder last van die dingen, maar je moet jezelf er wel toe zetten om gewoon de kou en de regen in te gaan voor ze. Voor de een is dat meer een probleem dan de ander. Als je ze in een voliere houdt, sta je natuurlijk zelf lekker droog, dat helpt wel. Wij staan gemiddeld 4-8x op een dag buiten met ze. Soms als het echt bar en boos is, zet mijn man weleens een handdoek in de deuropening en krijgen ze daar hun eten. Bij weinig temperatuur verschil mogen ze binnen/buiten rennen. Voor beide geldt: hoe meer ruimte, hoe beter het is. Natuurlijk is er een minimale ruimte, maar als je veel ruimte hebt, zie je ze veel leuker heen en weer rennen, springen en binkies maken. Veel mensen denken dat dwergkonijnen, omdat ze kleiner zijn, minder ruimte nodig hebben, maar dat is niet waar. Ook springen ze nog steeds makkelijk een meter als ze willen - dus hou daar rekening mee.
    1 punt
  3. Minimaal 4 vierkante meter permanente leefruimte is de regel. Meer is beter. Loslopen telt niet mee voor de permanente leefruimte, dat mag natuurlijk wel, maar is extra en telt dus niet mee voor de basis. Verdiepingen tellen ook niet mee. In de praktijk hebben de meesten een konijnenkamer, een voor de konijnen ingerichte kamer dus of een panelen ren die voldoende ruimte bied in gebruik. Zo een panelenren kun je dan ook (deels) inklappen als je thuis bent en ze los kunnen. Ik heb ze zelf vroeger los in de woonkamer gehad. Ik zou dat niet direct aanraden, als ik terugdenk aan de honderden euro's aan knaagschade 🤣
    1 punt
  4. Hoe ziek is je voedster? Ec symptomen betekent niet meteen doodziek liggen tollen. Bij alleen een scheve kop hoeven ze echt niet naar binnen. Volledig natte onderkant is niet heel handig met deze kou. Dus kijk wat er nodig is. Samen in de schuur is ook prima. Het is heel wisselend hoe konijnen omgaan met een ziek maatje. Mijn vorige ram was in zijn eerste koppel niet dominant en was strontvervelend toen mijn voedster net gecastreerd was. In zijn tweede koppel was hij wel dominant en was hij juist super lief voor die voedster na haar castratie. Je weet gewoon niet hoe het gaat lopen, ook niet hoe ziek je voedster gaat worden. Het kan ook erg meevallen. Mijn vorige ram heeft ook symptomen van ec gehad die na 2 dagen behandelen weg waren en nooit meer terug zijn gekomen, dat kan ook he. Ik zou ze nu beide in de schuur zetten en dan zie je wel hoe het loopt en handel je op wat je tegenkomt.
    1 punt
  5. Wat een leukerd! 😃
    1 punt
  6. Een behandeling tegen cataract? Normaal wordt daar niets aan gedaan. Wat kan is de lens er uit halen, wat je in de gaten moet houden is de oogdruk en eventuele veranderingen in het oog. Oorzaken zijn in de meeste gevallen E.C. of ouderdom. Erfelijke aanleg kan ook een rol spelen. Stel dat er toch veranderingen zijn dan zijn er druppels om de oogdruk te verlagen, zalf (of druppels) om ontstekingen te remmen. Helpt dat allemaal niet, dan wordt het oog verwijderd. Ik zie wel waarom je een echo zou kunnen doen, als je echt de precieze omvang en oorzaak zou willen weten, maar ik vraag me wel af of dit kosten zijn die je zou moeten maken. In jouw verhaal lees ik 1 oog, dat doet mij meer denken in de richting van E.C. of dat hij erfelijk belast is. In het geval van E.C. zijn deze konijnen in de baarmoeder besmet geraakt en is cataract eigenlijk het eerste symptoom van het actief worden van de E.C. Dat kun je natuurlijk behandelen.
    1 punt
  7. We hebben hem via verhuisdieren.nl. Ook wel in asiels gekeken hoor, maar daar waren er op dit moment geen die aansloten bij onze situatie.
    1 punt
  8. Ik vind dat dus ook heel lastig. Ik zie dat ze zichzelf niet is, maar het zijn niet de standaard klachten als bij een verstopping oid. Ik houd me momenteel maar vast aan dat ze wel alert is, op me afkomt en eetlust (ook al is het wat minder dan normaal) heeft.
    1 punt
  9. Wij hebben een nieuwe huisgenoot! Hij is een kater van 4 jaar, die behoefte had aan een rustig huis nadat hij bij zijn vorige eigenaren te veel stress kreeg van hun gezinsuitbreiding.
    1 punt
  10. Volgens mij zijn de catcubes voor katten niet echt een succes geweest, als je ziet hoeveel er doorverkocht zijn. Ze hadden ze beter bunnycubes kunnen noemen.
    1 punt
Deze erelijst is ingesteld op Amsterdam/GMT+01:00
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .